Tarun korjauksiaHyväkuntoinenkin peli hajoaa joskus, mutta Taru korjaa pikku viat tietysti itse. Myös maalaushommat sujuvat, ja pelit ovatkin todella hienossa kunnossa niin kentän kuin kabinettinsakin puolesta.

Jack*Botin kabinetin korjaus

Kymmenen vuotta vanha, ehkä suurimman osan ajasta operaattorin kierrossa ollut peli ei tietenkään enää ole uuden näköinen. Kone saa asiakkaiden käsittelyssä kolhuja sinne tänne, ja myös operaattorin peliin kiinnittämät varkaiden hidastusraudat jättävät jälkensä. Näin oli asian laita myös Tarun viimeksi hankkimassa Jack*Botissa. Mutta osaavan ihmisen käsissä pahastikin rusikoitu peli palaa alkuperäiseen ulkonäköönsä. Ja täytyy kyllä sanoa että Taru onnistui tässä hommassa hienosti!


Taulun alanurkka on kai joskus osunut johonkin, ja pinnasta on lähtenyt iso pala irti.


Murtoraudan kiinnityskorvake on laitettu paikalleen kabinettia säästämättä.


Samoin toisella puolella.


Paitsi reikä, myös maalia on hankautunut pois.


Vikakohdat on hiottu puhtaaksi.


Reikä on paikattu puutapilla ja pinta on kitattu sileäksi.


Taulun alanurkka hiottu ja kitattu.


Korjattu kohta erottuu enää juuri ja juuri.


Tuhoutunutta kuvaa on hahmoteltu kittauksen päälle.


Etuosan korjaus on onnistunut loistavasti!


Vain hiuksenhieno sävyero kertoo että Ms. Pinbotin jalka on kotimaista taidetta.


Eikä sormistakaan helposti huomaa korjauksia.

Vaikkei kabinetin kunto suoraan peliin vaikutakaan, on flipperi kuitenkin sellainen huonekalu, että se saisi mielellään olla nätin näköinen. Jos itselleni sattuu tulemaan koneita, joissa on vähän paikkailemisen varaa, näiden kuvien perusteella tiedän kyllä kenen puoleen kääntyä.


Testipelin aika.

Katso täältä lisää Tarun Jack*Botista.

Indiana Jonesin korjaus

Inkkarin kabinetti oli kovia kokenut ja kolhuinen, ja etuosassa ammottivat murtoraudan kiinnitysreiät. Mutta kyllä Taru siitäkin vielä nätin näköisen sai korjailtua.


Reiät on jo kitattu mutta maalia tarvitaan vielä.

Indyyn on ollut kiinnitettynä murtosuojarauta, jonka postamisen jälkeen koneeseen on jäänyt rumat reiät. Myös punainen maali kabinetin etuosasta on jo vähän haalistunut. Se pitää korjata!


Murtoraudan kiinnitysreiät on paikattu ja haalistunut punainen väri korjattu.


Backboxissa on pahoja kolhuja ja maalikin on jostain kohtaa lähtenyt.


Tarun korjausten jäljiltä se näyttää aikas paljon paremmalta :)


Peli on nyt todella hienossa kunnossa, moni on varmaan kateellinen tästä!

Katso täältä lisää Tarun Indiana Jonesista.

Cometin kentän paikkailu

Pelikentän maalin korjailu on hankalaa hommaa kun värisävyt pitää saada just kohdalleen. Ja jos isoja alueita on ilman maalia, tarvitaan jo vähän selvitystyötä että alkuperäisen kuvioinnin malli löytyy.

Tämä Comet hankittiin edullisesti isommassa kuormassa pelejä, ja on varmasti jo operaattorille hintansa tuottanut. Paitsi maalipinta, myös muut kentän osat ovat aika kuluneet. Mutta vaikkei siitä uuden veroista enää saakaan, niin ainakin vähän siistimmän näköisen. Ja jos ei maalaus onnistuisikaan niin vahinko ei ole suuri :) mutta tottakai Taru siitä teki hienon näköisen.


Kenttä ostohetkellä. Onpa murheellisen näköinen!


Puhdistuskaan ei korjaa kuluneita paikkoja.

Kenttä on kulunut sieltä missä pallo liikkuu, sanoi eräskin myyjä joskus. Niin se on tässäkin pelissä.


Pikku kulumaa...


...siellä missä pallo liikkuu!

Edellinen omistaja tai ehkä operaattori on vähän yrittänyt paikkailla kenttää valkoisella ja keltaisella maalilla. Sävyt vaan eivät ole osuneet ihan kohdalleen, eikä työn jälki muutenkaan ole ollut kovin tarkkaa.


Myös lamppuinserttien reunat ovat vähän kulahtaneet.

Kyllä tässä työtä riittää, mutta heti alun alkaen pidettiin mielessä se että uuden näköistä tästä ei tarvitse saada. Taru on sitten maalaillut kenttää pikku hiljaa, aina ehtiessään. Ja kun vertaa näitä maalauksen jälkeen otettuja kuvia noihin edellisiin, eipä voi kuin ihastella ammattilaisen työtä. Jos lähtökohtana olisi ollut vain kohtuullisesti kulunut kenttä eikä tällaista puhkipelattua, olisi lopputulos ollut varmastikin uutta vastaava. Mutta tällä oli hyvä harjoitella seuraavaa, toivottavasti pienempää maalaus urakkaa varten.


Hyvältä näyttää!

Eipä tuota rautatietäkään katsoessa ihan heti uskoisi että rata oli ihan poikki. Niin hyvin on värisäyvyt saatu sopimaan, ja muutenkin se näyttää ihan alkuperäiseltä.


Lakka estää maalia kulumasta ihan heti.


Tätä kelpaa jo pelata!

Värisävyjen sekoitus onnistui hienosti. Ajan harmaannuttamaa valkoista ei varmaan ollut helppo tehdä, eikä nuo muutkaan sävyt ihan suoraan purkista löydy. Mutta nyt on joistain kohdista vaikea erottaa mikä on paikattu ja mikä alkuperäinen. Jopa lamppuinserttien kuluneet tekstit ovat nyt mustalla maalilla siististi tehdyt, eipä taida montaa karvaa olla siinä pensselissä jolla niitä suditaan. Eikä käsi saa vapista. Harmaalla pohjalla olevat pikku ukot päätettiin jättää maalaamatta, on niitä kentässä vielä ihan tarpeeksi niin että ei haittaa vaikka huvipuistoalue jääkin nyt vähän vähemmän ruuhkaiseksi.


Takaisin